Oldal kiválasztása

Minden médiából dől, hogy élj egészségesen. A közösségi oldalakon keringenek a jobbnál jobb receptek az élet minden problémájára. „Kanalazz szódabikarbónát és egy hónap alatt lefogysz 20 kilót!” Számtalan ilyen ellenőrizhetetlen tanács áll rendelkezésre.

De mi van ha tényleg szeretnél tudatosabban élni? Ki az akiben megbízhatsz? Az átlag ember nem tud leakasztani ügyvédet, fogorvost, könyvelőt csak úgy hirtelen. És ez igaz a természetgyógyászra is. A természetgyógyász kis túlzással a család új tagja lesz. Nagyon nem mindegy kit fogadsz be az otthonodba.

Ráadásul a problémát több oldalról is meg lehet közelíteni. Néha elég egy tisztító kúra de lehet, hogy a testen kívül a lelket is ápolni, gyógyítani kellene.

 

Sok éves tapasztalatunk eredményeképpen arra határoztuk el magunkat, hogy felépítünk egy olyan adatbázist ahol minden problémára található szakember. Általános dolgokra folyamatosan adunk megoldást a cikkeinkben, tanulmányainkban. Kielemezünk divatos jelenségeket, új gyógymódokat, betegségeket.

Névtelenül lehet kérdezősködni és úgy megtalálni a megfelelő terápiát, hogy megmarad az inkognitó.

 

A rossz hír az, hogy rengeteg alul képzett, magát szakembernek valló szerencselovag keresi megélhetését ezen a területen. Sok MLM-es cég alvállalkozója nevezi magát specialistájának. Pusztán azért mert részt vett néhány termék bemutatón. Jobb esetben a pénztárca vékonyodásán kívül nem történik semmi de találkoztam már olyan esettel amikor bizonyos vitaminok, ásványi anyagok olyan mértékben rakódtak le, hogy már káros hatásai voltak. Ezek a túl kapások rendszerint a tisztességes gyógyítókat is rossz fénybe hozzák.

A másik tévhit, hogy a természetgyógyász főleg a megelőzésben tud segíteni. Néhány dolgot valóban nem tud a természetgyógyász elvégezni. Nem műt, nem vág, nem amputál de azért az élet (betegségek) minden területén tud, legalább, kiegészítő terápiát nyújtani a betegnek.

Ahogy a költő mondja; „éltem és ebbe más is belehalt már.” Nem kell feltétlen betegnek lennünk ahhoz, hogy oda figyeljünk az egészségünkre. Beteg világban élünk. Rossz a levegő, rossz a kaja és hihetetlen módon túl vagyunk hajszolva, stresszelve. Minden nappal közelebb kerülünk a végtelenhez. Nincs mit megelőzni. A minőségén tudunk csak javítani az életnek. Jelen pillanatban az orvosi apparátus erre nem alkalmas. Olyan emberhiány van, hogy csak sémákban tudnak gondolkodni. A beteg önmagában nem is létezik, csak egy szám az oldal tetején. Egyszerűen nincs idejük a betegre, nem,hogy beszélgessenek vele.

Nézzük meg az amerikai filmeket. Alig-alig van alkotás ahol ne szerepelne egy pszichiáter. Az életük része. Nálunk nem jött divatba mert a mi gyökereink inkább „javas asszonyok” és „füves emberek” vagy éppen Táltosok közé fúródtak. De a terápia nagyon hasonló. Ki kell beszélni a problémát valakinek aki nem érintett és őszintén meg tud hallgatni minket. Aztán jöhetnek a füvek meg a javaslatok.

 

A „komcsi” rendszerben sok minden más mellett a természetgyógyászat is tiltott tevékenység volt. Ami izgalmas, hogy néhány darvin gyermeke még ma sem hisz másnak csak a vegyületnek. Hihetetlen de igaz, hogy az információ korában vannak még emberek akik nem hisznek a homeopátiában, mert nem „tartalmaz” anyagot „csak” információt, rezgést. Pedig nem egy friss találmány. (külön fogok foglalkozni a témával)

Ma, hangsúlyozom, MA van lehetőségünk, hogy válasszunk. Egy embertelen körülményeket felvonultató egészségügy és egy egyénre szabott orvoslás között.

A gyógyszer lobbi keze nem tudjuk milyen hosszan ér el és meddig hagyja a természetgyógyászokat dolgozni. Az egészség ma pénz, biznisz. 8 milliárd ember fogyaszt készítményeket. Azt senki sem gondolhatja, hogy ezeknek a vállalkozásoknak az a célja, hogy mi minél egészségesebbek legyünk. Vagy van még valaki aki így gondolja?

 

Igenis van választás. Beáta Bishop (Ideje a gyógyulásnak) történetét egyre többen ismerik meg. Könyvet is írt arról, hogyan győzte le a rákot, hátat fordítva a hivatalos orvoslásnak. Semmiképpen nem bíztatok vagy hergelek senkit. Mindenki attól gyógyul meg amit el tud fogadni. Amiben hinni tud. Csak azt akarom elérni, hogy tudd, hogy van választás!!

Tedd fel bátran a kérdésedet vagy iratkozz fel hírlevelünkre!

Üdvözlettel:Abonyi László